Varför är innehållet på hemsidan viktigt?

 

För att skapa en professionell hemsida som dessutom syns dvs. rankas högt av sökmotorenrna och Google är ett igenomtänkt innehåll väsentligt viktigt. Innehållet på en hemsida består av artiklar. Artiklarna innehåller oftast både bilder och text. Innehållet är i det avseendet dess viktigaste element. På Bohus IT skapar vi stilren design som framhäver hemsidans innehåll. Innehållet formar du som ägare bäst själv utefter din vision, med samspråk och konsultation med oss. Det är dock viktigt att skriva egna texter och ta egna bilder för att skapa en unik hemsida. En unik hemsida är alltid bättre och rankas högre hos Google. 

Skapa unikt innehåll

Självklart är kvalite på hemsidans innehåll med välskrivna texter och säljande bilder något som formar en professionell hemsida. Utbudet är stort på Internet inom de flesta ämnesområden och därför är ett eget och unikt innehåll nödvändigt för att få topp placering hos Google. Att kopiera text från andra hemsidor är av den anledningen dumt men kan även vara olagligt då texten ofta är skyddad enligt upphovsrätt. Att kopiera text som är upphovsrättsskyddad kan medföra dyra böter.

Copyright / Upphovsrätt

 

Google bildsökning

Det samma gäller upphovsrättsskyddade bilder och fotografier. Idag är det enkelt att se om en bild har blivit stulen. Ta av den anledningen egna fotografier när du skapar innehållet för din hemsida i sammarbete med Bohus IT. Google har en sökfuktion där man snabbt hittar om en bild har blivit kopierad. Sökningen kan visa samma bild på olika webbplatser för att exempelvis leta upp stulna bilder. 

Klicka här för att komma till Googles bildsökning tjänst

- Klicka på ikonen "Sök med bild" och då får du fram rutan "Klistra in bildens webbadress".

- Bildens webbadress får du fram genom att högerklicka på bilden och gå ner till "Kopiera bildadress".

- Sedan är det bara att klistra in den kopierade länken.

Varför ska man inte kopiera text och bilder?

1. Unik text som du själv har skrivit är mer intressant för läsaren och Google då den är unik.

2. Google indexerar och rankar högre texter som är unika.

3. Texten och bilderna kan vara upphovsrättskyddade.

4. Det är lagbrott att kopiera och använda material som är upphovsrättsskyddad som klassas som stöld.

Offertförfrågan

Required *