Mobilappar.

Aktivera "Okända källor": Inställningar >> Program
 

QR-koder

Qr Code

Mobilappar - HTML5 vs. JAVA

Mobilapplikationer eller webbapps, är det någon skillnad? Just nu pågår spänningar i debatten mellan de som stöttar mobil teknik som är webbbaserad med HTML5 och andra som tycker att applikationer ska vara "hardcore" och köras direkt från den mobila enheten för bäst prestanda och med den beprövade Java tekniken. Nykomlingen HTML5 med sitt stöd för Flash, rörlig bild och ljud har många anhängare som vill att man ska satsa på det, utveckla det och skapa en standard. Merparten av debatten mellan de två är inriktad på olika tekniska funktioner, tillgängligheten och prestanda. Båda teknikerna står inför ett vägskäl och bägge har sina fördelar och nackdelar.

Om du själv ska välja vilken teknik ditt företag ska satsa på bör du börja med att titta på vilken typ av trafik din  webbplats har. Var får du mest besökare ifrån? Om majoriteten av dina besökare är förstagångsbesökare och kommer från sidodörrar, så som från Google, Facebook eller Twitter, är webbappar med HTML5 att föredra då den typen av besökaren hade med stor sanolikhet inte tagit sig tid att ladda ner och installera din app. Tänk då på att innehållet bör laddas snabbt i den mobila webbläsaren, vilket inte alltid är lätt om det handlar om högupplösta bilder, musik eller videoklipp. Om du har återkommande, besökare som besöker webbplatsen direkt, kan det vara bra ide att erbjuda en applikation för att spara tid och för att applikationer som kört direkt från den mobila enheten kan tillföra ytterligare användbara funktioner så som "push notifications" dvs. meddelande direkt "som sms" och förvaring direkt på enheten och på så sätt öka prestanda dvs. hur snabbt en process verkställs.

Som utvecklare vill du använda båda teknikerna och tillgodose användarens och dina behov. Dra nytta av och kombinera fördelar som teknikerna möjliggör och skapa din egen framtida mobil WEBB PLATS!