Responsiv webbdesign hos Bohus IT

Responsiv webbdesign gör att din hemsida blir mobilanpassad dvs. anpassad för olika skärmstorlekar. Mobilen, paddan eller varför inte din TV-skärm.

Layouten anpassar sig automatiskt efter besökarens skärmbredd. Förrutom att storleken på dataskärmar kan variera kan besökare surfa in på din hemsida med sin mobil eller en surfplatta och då anpassar man webbplatsen så att den ser bra ut oavsett.

 

Automatisk layout

Layouten anpassar sig automatiskt efter besökarens skärmbredd.

Rent tekniskt arbetar man mycket med css så att allt innehåll flödar, så att t.ex. en hemsida med tre kolumner omvandlas till två kolumner på en surfplatta och en kolumn på en mobiltelefon. Likaså ändrar bilder och typsnitt storlek automatiskt för att passa aktuellt format. Ibland uppger man i css koden: display: none; som gör att exempelvis en bild inte visas. Detta gör man oftast på små skärmar exempelvis mobilen för att lägga  fokus på text innehållet, istället för bild som ändå blir för liten, för att visas på mobil skärmen. 

 

Responsiv webbdesign är en teknisk lösning

Responsiv webbdesign är en teknisk lösning som kan vara svår att implementera i en befintlig hemsida.

Då rekommenderar vi istället att bygga rätt från grunden, en ny mobilanpassad hemsida. Funderar du på att beställa en ny hemsida eller vill uppdatera din befintliga webbplats? Kontakta Bohus IT via formulär nedan för en kostnadsfri konsultation, så berättar vi vilka möjligheter det finns och vad vi kan göra för dig...

 

kundkorgen är tom