Marknadsföring via sociala medier

Sociala medier innebär fantastiska möjligheter för företag. Aldrig förr har så stor mängd människor samlats för att kommunicera, socialisera och visa upp sig, allt på en och samma plats. Sociala mediet Facebook är bland de mest populära mötesplatser och forum, men långt ifrån den enda med stora möjligheter för företag att nå ut till konsumenter...

 

Remarketing även kallat retargeting

Remarketing (även kallar retargeting och återmarknadsföring) hjälper dig att nå personer som redan på något sätt varit i kontakt med ditt företag online. De har besökt din hemsida, e-handel eller använt sig av din app eller Facebook sida. Dessa personer får din riktade annons när de surfar på Internet, besöker någon webbplats, gör en sökning på Google sök eller använder Facebook.

Facebook annonsering

Facebook-pixel är ett litet kodstycke som man, webbutvecklaren kan klistra in på din webbplats, i koden på din hemsida. Facebook-pixeln koden spårar besökare och aktiviteter som de utför när de interagerar med ditt varumärke, inklusive Facebook-annonser från dig som de sett innan de besökte din webbplats, sidorna på din hemsida som de besöker och varor som de lägger till i sina kundvagnar. För att sammanfatta samlar man in information om besökares köpbeteende och visar relevanta annonser för besökaren. 

Facebook Ordering webbshop på Facebook

Facebook Ordering är namnet på Facebooks webbshop. Du skapar egen e-handel med förtagets produkter på din Facebook sida. Detta är bra och smidigt sätt att sälja dina produkter, bokstavligen på sociala medier. Att synas där det händer och öka företagets försäljning.

Svårt att nå fram

Det är en utmaning för företag att nå fram till sin målgrupp bland all reklambrus som vi bjuds på Internet och via sociala medier. Det är svårt att höras och synas bland alla andra som konkurrerar om all uppmärksamhet. Eftersom utbudet av företag på Facebook är stort, lyckas bäst de som sticker ut, är kreativa i sin marknadsföring.

Vi på BohusIT har erfarenhet av sociala medier och kan hjälpa er med en total integrering av er hemsida och de sociala mediet som ni väljer att satsa på. Vi har även idéer och kunskap om hur man formar innehållet, hur man på rätt sätt, tekniskt och geo strategiskt, kommunicerar med målgruppen. Hur når man ut? Vi diskuterar olika lösningar under våra nästkommande artiklar.

 

Uppge kampanjkod: Facebook2020, via offertförfrågan nedan för ett oslagbart erbjudande för er annons...

Digital marknadsföring

Till en stor del har marknadsföring alltid handlat om att synas. Förut använde man mest TV och radio för att framföra sitt budskap till sina konsumenter. Alla minns vi TV-reklamklassiker för Levis eller Coca-Cola. Men världen förändras och utvecklas, och Internet har tagit över allt mer.

I en värld där tid är en bristvara vill man vara effektiv. Man handlar på nätet dels för att spara tid, dels för att möjligheterna är större och det är bekvämt. Idag söker man efter information på Internet. Om man t.ex. är ute efter en teknikpryl så får man idag mer information genom recensioner och betyg på nätet än om man hade en vara framför sig i en butik.

Man handlar musiktjänster istället för att lyssna på radio. Tekniken tar över mer och mer och man effektiviserar vardagen i en värld där tid är allt mer värdefull. E-handeln växer och står för en allt större omsättning. Internet har förändrat även den sociala biten. Människor träffas på Internet, utbyter idéer, utbyter åsikter, umgås. Dejtingtjänster har slagit alla rekord när det gäller aktiva medlemmar, för att inte tala om sociala medier.  

Företag bör se över sina metoder

I våra nästkommande artiklar diskuterar vi sociala medier och hur dessa är intressanta för många företag idag. Varför bör företagare vara del av sociala medier och vi förklarar fenomen som kallas ”viral spridning”. Det är viktigare än någonsin att synas online. Vill du ha hjälp att lyckas med din digitala annonsering och nå ut till dina kunder? Kontakta oss så berättar vi mer...

Bohusit marknadsföring via sociala medier

Sociala medier är fler än många tror, och det vimlar av forum på Internet där människor socialiserar, utbyter idéer och information. Facebook är dock utan tvekan den mest populära. 

Facebook har idag blivit en livsstil. Många människors liv, speciellt ungas, kretsar kring Facebook. Hur många vänner man har på Facebook gör att man är del av ett nätverk, att man syns, att man är populär, som Eric Saade sjunger om. Har har med all säkerhet många vänner på sitt Facebookkonto.

Företag utnyttjar idag enstaka individers nätverk. Genom att finnas tillgänglig på Facebook och på olika sätt vara aktiv så kan man genom en individ och dennes personliga nätverk skapa en mycket effektiv reklamkampanj, och därigenom nå ut till många människor med sitt budskap. En kedjereaktion bildas och budskapet sprider sig till flera nätverk och lever ett eget liv. Det är denna kedjereaktion som företag försöker uppnå varje gång de vill sprida sitt budskap; sina reklamkampanjer. Detta fenomen kallas ”viral spridning”.

Viral spridning

En viral spridning är reaktionen hos flera användare som blir så pass berörda av något innehåll att de väljer att sprida det vidare. Det är denna virala spridning man som företag helst av allt vill uppnå i en marknadsföringskampanj på nätet.

Men hur gör man?

Vi på Bohus IT har erfarenhet av flera av de sociala medierna och har den tekniska kunskapen för att sammanlänka er hemsida med de olika sociala nätverk.

Vi hjälper er med en total integrering av er hemsida med de sociala mediet som ni väljer att satsa på. Vi har även idéer och kunskap om hur man formar innehållet och formulerar sig för att väcka ett intresse hos läsaren, samt om fråge- och rankingsystem på Facebook och Instagram. Vi berättar mer om vad vi kan göra för er. Hur ser era behov ut?

Skriv kort om det via kontakt

Offertförfrågan

Required *

 

kundkorgen är tom