SEO sökmotoroptimering genvägar

I nästkommande artiklar diskuterar vi sätt att lura och kringgå Googles betygssystem samt förklarar vad betygssystemet går ut på. Men först lite relevant information:

Mikroskopiska hjältar med superkrafter - sökmotoroptimering

Google är den mest eftertraktade och populära bland sökmotorerna idag. Sedan har vi Yahoo och en ny aktör som nyligen slagit sig in på en tredje plats och som är Microsofts svar på söktjänst på Internet: Bing. Bing har nyligen tagit över Yahoo och kommer så småningom att ersätta denna. Några andra är sökmotorn Baidu och klassikern Altavista, som 2011 stängdes ner vilket ledde till att trafiken omdirigerades till Yahoo.

Själva idén med att optimera en hemsida är att anpassa innehållet och koden så att den blir begriplig för sökrobotar eller spindlar som man också väljer att kalla dem. Dessa hårt arbetande ting ska på en bråkdel av en sekund sortera det man söker efter och matcha det mot det som finns på Internet.

För att våra mikroskopiska vänner ska kunna läsa och effektivt hämta information från webbplatsen måste denna vara skriven på ett sätt som är begripligt för dem.

Det finns regler och lagar både för kod och för innehåll. Följer man inte dessa så hamnar man utanför systemet, eller rättare sagt utanför sidrankningen. 

Den digitala världen återspeglar allt mer vårt samhälle, utan att det skulle vara konstigt då vi byggt det och skrivit koden.