Webbutveckling med fokus på marknadsföring

Webbutveckling idag är allt mer marknadsorienterad och målet är att skapa säljande innehåll som syns och väcker intresse. En webbutvecklare måste ha bred kunskap och en bredare perspektiv på sitt arbete. Marknaden har förändrats, konkurrensen är stor och större krav ställs på webbutvecklare att ha fokus på onlinemarknadsföring. 

För att vara marknadsorienterad måste en bra webbutvecklare kunna sätta sig in i uppdragsgivarens verksamhet och skapa användarvänliga gränssnitt med ett intresseväckande innehåll och fång användaren och väcka dennas intresse. På så sätt generera konkurrenskraftig hemsida, webbplats eller E-handel. Tillgängligheten styrs av flera aspekter som vi tar upp i nästkommande artiklar. Sammanfattningsvis handlar det om att skapa fullkomliga och genomtänkta gränssnitt, såväl tekniskt som innehållsmässigt. Man måste titta på interaktionen mellan besökaren och webbplatsen. 

Nya krav ställs på företag

Utvecklingen mot ett allt mer digitaliserad samhälle gör att företag måste vara med, synas och höras med sitt budskap. Man måste hänga med där det händer dvs. där folk interagerar med varandra exempelvis Facebook. Detta är inte lätt bland all informationsflöde. Företag efterfrågar resultat av webbutvecklaren.

Ett arbete med sökmotoroptimering av hemsida ska ge resultat, detta tar dock tid och är möjligt först när sökmotorerna uppdaterats. Sökmotorerna uppdateras slumpmässigt, först då ser man om arbetet varit lyckat. Där är fler krav och utmaningar idag, på företag och i sin tur på webbutvecklaren att följa utvecklingen. Till följd av vårt digitalsamhälle har marknadsföringen ändrat form. Sociala medier så som Facebook, Instagram mm. har blivit en ny plattform att synas på. Företag söker sig till nya, alternativa, marknadsföring kanaler och strategier för att nå fram i all reklam yra som vi bjuds på. Vi ser en "mobilisering", utveckling mot mobilapplikationer och mobilanpassade hemsidor. Du kan skaka fram saldot i din mobil via Swedbanks app mm. Det pågår laddade debatter om webbaserade eller installerade applikationer är framtiden. Två tekniker ställs mot varandra, den gamla VS. den nya.   

Vi på Bohus IT arbetar med att stärka företags konkurrenskraft. Från utveckling av mobilanpassade hemsidor, tv animationer för skyltfönster och banners för internet. Vi erbjuder skräddarsydda webbpaket som står sig stadigt på dagens marknad är mobilanpassade och sökmotoroptimerade. Beskriv er verksamhet via formulär nedan så berättar vi mer om vad vi kan tillföra...

Hur ser onlinemarknadsföringen ut och vilka metoder använder man sig av idag? Läs mer om i nästkommande artiklar... 

12 tips hur du gör hemsidan tillgänglig...

Offertförfrågan

Required *