Grafisk design, layout och trycksaker

Välkommen att kontakta Bohus IT

  • Vi kör endast digitalprint som är fördelaktig vid lägre antal upplagor (upp till ca. 750 ex.)
  • Vi erbjuder även layoutframställning
  • Väljer du Layout/Montering till digitalprint för valfri trycksak så sköter vi hela processen och leverans. Då kontaktar vi dig för konsultation ang. design. Just nu ingår leverans av trycksakerna när du beställer Layout/Montering till digitalprint.
  • Väljer du endast digitalprint utan Layout/Montering, följer nedan information för montering och uppladdning av tryckfil. 

Ladda upp tryckfil och tänk på

  • Ladda upp tryckfilen efter beställningen, logga in på din profilsida 
  • Filerna får vara av formatet: .psd - (Photoshop), .pdf - (Acrobat Reader) eller .ind - (InDesign)
  • Om du har flera filer så kan du komprimera dessa till en zip fil

Bilder

Bilder i ditt dokument måste vara högupplösta för att de ska bli bra i tryck. Om du fotograferar med en digitalkamera som har en bildsensor på 5-8 megapixel kommer bilden, generellt, att bli bra. Ju fler pixlar din bild innehåller, desto större bilder kan du skriva ut. Observera att antal pixlar i en bild inte kommer att göra en suddig bild skarp. Nedan hittar du riktlinjer för hur stort du kan skriva ut en bild i respektive upplösning:

3 Megapixel (2048x1536 px): ca 170x130 mm
5 Megapixel (2560x1920 px): ca 210x160 mm
8 Megapixel (3560x2304 px): ca 300x200 mm

Bilder som används på en hemsida är inte lämpliga att använda i tryck då de är speciellt anpassade för en webbläsare, som har färre pixlar och ibland även begränsad färginformation. Bilder för en webbläsare kan bli suddiga i tryck.

Typsnitt och text

Du kan använda något av de typsnitt som finns installerade på din dator. Om ett typsnitt krånglar undvik detta typsnitt och välj något annat istället. Om du använder ett ovanligt typsnitt så kan det vara bra om du skickar med typsnittet i en zip fil, tillsammans med layout.

PDF version

Den pdf du laddar upp till BohusIT måste vara av pdf version 1.3 - 1.7. Du kan kontrollera att du har rätt versionen genom att i Adobe Reader välja Egenskaper i Arkiv-menyn. Då visas pdf-versionen i rutan Avancerat på fliken Beskrivning.

Utfall

Om ditt dokument har utfallande grafik. Tänk på att ta med minst 3 mm utfall då du skapar PDFen från t.ex. InDesign.

Pappersformat - Mått och storlek

Mer information om montering inför tryck 

kundkorgen är tom